Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging

dinsdag 11 februari 2014

Wijk en Aalburg - Toen de politie afgelopen nacht twee mannen controleerde in Aalburg, gingen deze er plotseling als een haas vandoor. Ondanks de inzet van een politiehond, een helikopter en een waarschuwingsschot wisten zij uit handen van de politie te blijven.

Dinsdagochtend rond 00.30 uur krijgt de politie en melding dattwee mannen zich verdacht ophouden in de Vlasakker in Aalburg. Eenmaal terplekke treffen zij inderdaad twee mannen aan bij een auto. De agentencontroleren de identiteitspapieren en vragen hun gegevens op bij de meldkamer.

Gezocht

Uit de informatie van de meldkamer blijkt al snel dat een vanbeide personen, een 35 jarige Pool, gezocht wordt. Kennelijk hebben de mannendan ook in de gaten dat deze informatie bekend wordt, want plotseling zetten zijhet op een lopen. In de achtervolging weet een van de agenten de verdachte tetackelen, maar hijraakt daarbij zelf gewond aan zijn pols. Zodoende rennenbeide verdachten weer door.

Waarschuwingsschot

Om de verdachten tot stoppen te dwingen lost een van de agentendan nog een waarschuwingsschot. Ditheeft echter geen gevolg. Ook de inzet vaneen speurhond en een politiehelikopter mag niet baten. De auto en deidentiteitspapieren van de mannen worden wel in beslag genomen. De politieonderzoekt wat zij verder op hun kerfstok hebben.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Herwijnen | 112 alarmeringen Herwijnen | Goedkoop Tanken in Herwijnen | Supermarkten in Herwijnen | Weerbericht Herwijnen